Lehká omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Cuketa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Paprika červená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1266 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 508.7 mg
  • Draslík 896 mg
  • Vláknina 10770 mg
  • Vitamín A 10770 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň: rozehřejeme olej, přidáme kolečka cibule, drcený česnek a 5 minut smažíme, až cibule změkne. Přidáme kolečka cukety a nakrájenou papriku, rajčata, tymián, osolíme a opepříme, 10 minut podusíme.

  • 2

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozmícháme, dochutíme pepřem a solí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmísíme jej do rozmíchaných žloutků.

  • 3

    Rozpálíme polovinu másla. Když začne pěnit, nalijeme na něj polovinu směsi z vajec a 3 minuty smažíme zvolna. Přidáme polovinu náplně, přeložíme a podáváme. Postup opakujeme se zbylými vejci a náplní.

Komentáře k receptu