Penne s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 30 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 234.8 mg
- Draslík 458 mg
- Vláknina 8462.5 mg
- Vitamín A 8462.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Důkladně je procedíme a dáme stranou.
-
2
Rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nakrájený fenykl a cibuli a smažíme 3-5 minut, až vše změkne, ale nezbarví se. Dáme stranou.
-
3
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně zaléváme mlékem. Vaříme a průběžně promícháváme, až omáčka zhoustne.
-
4
Do omáčky zamícháme těstoviny, směs fenyklu a cibule, tuňáka, vařená nakrájená vejce a strouhaný čedar. Opepříme a osolíme podle chuti a směs vlijeme do mělké zapékací mísy.
-
5
Předehřejeme troubu na 200°C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Posypeme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.