Treska na bazalce v kokosovém mléce
Suroviny
- 450 g Treska aljašská
- 175 g Rajčata Cherry
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 20 ks Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 dl Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 738.4 mg
- Vláknina 2567.3 mg
- Vitamín A 2567.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme olej v předehřátém woku. Rybí plátky pokrájíme na kostky a odstraníme všechny kostičky. Vysypeme do misky osolenou a opepřenou mouku a kostky rybího masa v ní obalíme.
-
2
Do woku dáme obalené ryby a smažíme 4 minuty.
-
3
Smícháme v misce kari pastu, rozetřený česnek, kokosové mléko a rybí omáčku. Směs nalijeme na rybí kostky a přivedeme k varu. Přidáme přepůlená rajčátka a necháme podusit 5 minut.
-
4
Nasekáme bazalku, přidáme do woku a mícháme.
-
5
Okamžitě podáváme.