Zapečené makarony s více druhy sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 100 g Strouhanka
  • 175 g Sýr Čedar
  • 100 g Mozzarella
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 44.1 mg
  • Draslík 204.9 mg
  • Vláknina 5087.5 mg
  • Vitamín A 5087.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka, scedíme a protřeseme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme 25g másla a vmícháme do něj strouhanku. Odstavíme z plotny.

  • 3

    V kastrole zpěníme zbylé máslo, vmícháme hladkou mouku a po chvíli hořčici v prášku a špetku muškátového oříšku. Odstavíme z plotny a do jíšky zvolna vešleháme ohřáté mléko. Na plotně potom přivedeme za stálého šlehání k varu a povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.

  • 4

    Do omáčky vmícháme nejdříve nastrouhaný čedar, potom makarony a nakonec na kostičky nakrájenou mozzarellu.

  • 5

    Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vložíme do ní připravenou směs. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem.

  • 6

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Komentáře k receptu