Telecí řízky se sardelkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 43 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 141.8 mg
- Draslík 497 mg
- Vláknina 2977.5 mg
- Vitamín A 2977.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso uvaříme spolu s kořenovou zeleninou doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které potřeme sardelovou pastou. Z mouky, soli, mléka a vajec umícháme hladkou neskapávající omáčku, do které plátky namáčíme, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.