Telecí řízky se sardelkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Sardelová pasta
  • 5 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 800 g Telecí kýta
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 141.8 mg
  • Draslík 497 mg
  • Vláknina 2977.5 mg
  • Vitamín A 2977.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso uvaříme spolu s kořenovou zeleninou doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které potřeme sardelovou pastou. Z mouky, soli, mléka a vajec umícháme hladkou neskapávající omáčku, do které plátky namáčíme, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

Komentáře k receptu