Bylinkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 10 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 347 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 288.8 mg
  • Draslík 215.9 mg
  • Vláknina 4015.3 mg
  • Vitamín A 4015.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Těsto rozválíme na máslem vymazaný plech a na stranách uděláme vyšší okraj. Pak dáme do trouby na 200 stupňů na deset minut předpéct.

  • 2

    Těsto posypeme bylinkami. Smícháme vejce, smetanu, mléko a přidáme špetku soli, špetku pepře a špetku muškátu. Rovnoměrně pak rozlijeme vše na bylinky, které již jsou na koláči.

  • 3

    Nyní vrátíme do trouby, kde pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Koláč podáváme teplý.

Komentáře k receptu