Bucaniere spaghetti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špagety
  • 90 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 g Štikozubec
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 6 dl Mošt jablečný
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet estragonový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1118 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 1042.3 mg
  • Vláknina 5645 mg
  • Vitamín A 5645 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku osolíme a opepříme a 25 g vysypeme na mělký talíř. V mouce obalíme plátky ryb.

  • 2

    Rozpustíme máslo v zapékací míse. Přidáme pokrájené šalotky, česnek, pokrájenou mrkev a pórek a smažíme 10 minut za častého míchání. Do mísy vysypeme zbývající osolenou a opepřenou mouku a 2 minuty smažíme. Vmícháme postupně jablečný mošt, estragonový ocet, sardelovou pastu a přivedeme k varu a poté dáme zapéct do předehřáté trouby na 30 minut.

  • 3

    15 minut před koncem uvedeme ve velkém hrnci do varu osolenou vodu, přidáme špagety, olivový olej a 12 minut vaříme. Poté špagety scedíme a dáme na servírovací mísu. Na špagety dáme plátky ryb a vše přelijeme omáčkou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu