Ryba bílá po sečuánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Bílá ryba
  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.75 dl Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 2068 mg
  • Vitamín A 2068 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu.

  • 3

    Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu