Venkovské lasagne
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Cuketa
- 350 g Lilek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 30 g Bazalka
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Špenátový protlak mražený
- 120 g Paprika červená
- 150 g Lasagne
- 140 g Protlak rajčatový
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 7 g
- Sodík 675 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 928.2 mg
- Vláknina 15482 mg
- Vitamín A 15482 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájíme na plátky, dáme do cedníku, hustě je posolíme a necháme stát asi 30 minut.
-
2
Rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme cukety a 3 minuty je smažíme. Vložíme je do mísy a podle chuti osolíme. Osolíme a opepříme špenát a dáme ho stranou.
-
3
Lilek omyjeme a osušíme. Na pánvi se zbývajícím olejem smažíme lilky po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.
-
4
Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, kostičky červené papriky a drcený česnek a osmažíme je a průběžně promícháváme 3-5 minut doměkka. Přidáme rajčata, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání podusíme 10 minut doměkka a okořeníme bazalkou, pepřem a solí.
-
5
Třetinu směsi rozestřeme do velké zapékací mísy a přikryjeme jednou třetinou předvařených lasagní. Přidáme lilek a polovinu rajské omáčky, potom druhou třetinu lasagní a špenát, zbytek lasagní a rajské omáčky a jako poslední vrstvu ozdobně položíme cukety.
-
6
Pečeme 35 minut v troubě na 190 °C doměkka a dozlatova.