Vepřová krkovička na medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 ml Med včelí
  • 125 ml Ořechy vlašské
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 250 ml Bujón natur kuřecí
  • 2 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 kg Vepřová krkovička
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 107.8 mg
  • Vláknina 2337.5 mg
  • Vitamín A 2337.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme marinádou, kterou jsme si připravili z 1/2 šálku medu, 1/2 šálku rostlinného oleje, 1/2 šálku pomerančové šťávy, necháme odležet 1-2 hodiny v chladu. Po uplynutí doby vložíme maso na pekáč, osolíme a pečeme za občasného podlévání vodou v troubě na 170°C do doby, kdy z masa nebude při propíchnutí vytékat růžová až čirá šťáva. Doba pečení je přibližně 1 hodinu. Hotové, upečené maso ponecháme v troubě ještě 15 minut po jejím vypnutí, kdy si v této době připravíme omáčku z kuřecího vývaru, vinného octa, 1 lžíce medu, kukuřičného škrobu, 2 stroužků pomeranče a sekaných vlašských ořechů. Omáčku krátce povaříme. Jednotlivé porce masa pak poléváme touto omáčkou.

Komentáře k receptu