Tuňák smažený se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Mrkev kořen
  • 450 g Tuňák obecný
  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 175 g Kukuřice
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 2 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 512.2 mg
  • Vláknina 8998.8 mg
  • Vitamín A 8998.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev, pokrájíme cibuli a podélně překrojíme klásky kukuřice.

  • 2

    Kukuřičný olej rozehřejeme v předehřátém woku. Přidáme mrkev, cibuli, klásky kukuřice, fazolky a smažíme 5 minut.

  • 3

    Pokrájíme tuňáka na tenké plátky. Plátky tuňáka přidáme do woku a smažíme je 3 minuty.

  • 4

    Smícháme v misce palmový cukr, rybí omáčku, pomerančovou šťávu a kůru, solamyl a sherry. Směsí přelijeme tuňáka a zeleninu a povaříme 2 minuty.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu