Bylinková zelenina s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Brambory
  • 400 g Květák
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 125 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 125 g Fazole červené sterilované
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 60 g Fazole bílé sterilované
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 150 ml Víno bílé
  • 30 ml Ocet vinný
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 167 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 795.8 mg
  • Vláknina 19825 mg
  • Vitamín A 19825 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáči rozehřejeme máslo s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Přidáme nakrájené brambory, očištěné mrkve, růžičky květáku, cibulky a česnek a mícháme 2 minuty. Vlijeme bílé víno, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Přidáme zbývající zeleninu, přikryjeme a dusíme 3-4 minuty. Vmícháme ocet. Zvýšíme teplotu a dusíme 1 minutu, až omáčka zhoustne. Vmícháme hořčici a ozdobíme rozmarýnem.

Komentáře k receptu