Bylinková zelenina s fazolemi
Suroviny
- 130 g Brambory
- 400 g Květák
- 90 g Máslo čerstvé
- 250 g Mrkev kořen
- 125 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 15 g Tymián čerstvý
- 125 g Fazole červené sterilované
- 100 g Cibule sterilovaná
- 60 g Fazole bílé sterilované
- 10 g Rozmarýn čerstvý
- 150 ml Víno bílé
- 30 ml Ocet vinný
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 167 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 795.8 mg
- Vláknina 19825 mg
- Vitamín A 19825 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáči rozehřejeme máslo s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Přidáme nakrájené brambory, očištěné mrkve, růžičky květáku, cibulky a česnek a mícháme 2 minuty. Vlijeme bílé víno, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Přidáme zbývající zeleninu, přikryjeme a dusíme 3-4 minuty. Vmícháme ocet. Zvýšíme teplotu a dusíme 1 minutu, až omáčka zhoustne. Vmícháme hořčici a ozdobíme rozmarýnem.