Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Cukr třtinový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 85 g Cukr krupice
  • 350 g Angrešt
  • 125 g Mandle mleté
  • 50 g Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 183.6 mg
  • Vláknina 6435 mg
  • Vitamín A 6435 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme vychlazené máslo, přidáme mleté mandle, mouku a cukr, prsty vytvoříme drobenku.

  • 2

    Dvě třetiny opatrně natlačíme do pekáče s pečícím papírem. Posypeme čerstvým nebo mraženým angreštem, krupicovým cukrem a

  • 3

    zbytkem drobenky s mandlovými lupínky.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi hodinu, dokud koláč nezezlátne.

  • 5

    Posypeme krupicovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu