Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 31 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 183.6 mg
- Vláknina 6435 mg
- Vitamín A 6435 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme vychlazené máslo, přidáme mleté mandle, mouku a cukr, prsty vytvoříme drobenku.
-
2
Dvě třetiny opatrně natlačíme do pekáče s pečícím papírem. Posypeme čerstvým nebo mraženým angreštem, krupicovým cukrem a
-
3
zbytkem drobenky s mandlovými lupínky.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi hodinu, dokud koláč nezezlátne.
-
5
Posypeme krupicovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme a podáváme se zakysanou smetanou.