S bažantími prsíčky lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hrášek
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 225 g Slanina vepřová
  • 75 g Mozzarella
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 8 ks Bažantí prsa
  • 16 ks Bílá cibulka
  • 14 plátek Lasagne
  • 6 dl Vývar drůbeží
  • 8.5 dl Omáčka bešamelová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1607 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 408.5 mg
  • Vláknina 12257.5 mg
  • Vitamín A 12257.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme slaninu. Povaříme ji 3 minuty, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Rozpustíme máslo ve velké pánvi a přidáme slaninu a pokrájené jarní cibulky. Smažíme 3 minuty. Vyndáme slaninu a cibuli z pánve a dáme stranou. Přidáme bažantí prsíčka pokrájená na nudličky a smažíme je 12 minut, dokud nezhnědnou. Poté je dáme do zapékací mísy.

  • 3

    Do pánve nasypeme mouku a osmahneme ji, přilijeme vývar. Směsí polijeme bažantní nudličky, přidáme bouquet garni a pečeme v předehřáté troubě 5 minut. Vyndáme bouquet garni a vyhodíme ho. Přidáme cibuli, slaninu a hrášek a zapékáme 10 minut v troubě.

  • 4

    Bažantí maso a slaninu dáme do mixéru a rozmixujeme. Snížíme teplotu trouby, vymažeme zapékací mísu máslem a v míse tvoříme vrstvy z lasagní, bažantí směsi a bešamelové omáčky. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu