S bažantími prsíčky lasagne
Suroviny
- 450 g Hrášek
- 60 g Máslo čerstvé
- 225 g Slanina vepřová
- 75 g Mozzarella
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 8 ks Bažantí prsa
- 16 ks Bílá cibulka
- 14 plátek Lasagne
- 6 dl Vývar drůbeží
- 8.5 dl Omáčka bešamelová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1607 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 80 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 408.5 mg
- Vláknina 12257.5 mg
- Vitamín A 12257.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme slaninu. Povaříme ji 3 minuty, scedíme a necháme okapat.
-
2
Rozpustíme máslo ve velké pánvi a přidáme slaninu a pokrájené jarní cibulky. Smažíme 3 minuty. Vyndáme slaninu a cibuli z pánve a dáme stranou. Přidáme bažantí prsíčka pokrájená na nudličky a smažíme je 12 minut, dokud nezhnědnou. Poté je dáme do zapékací mísy.
-
3
Do pánve nasypeme mouku a osmahneme ji, přilijeme vývar. Směsí polijeme bažantní nudličky, přidáme bouquet garni a pečeme v předehřáté troubě 5 minut. Vyndáme bouquet garni a vyhodíme ho. Přidáme cibuli, slaninu a hrášek a zapékáme 10 minut v troubě.
-
4
Bažantí maso a slaninu dáme do mixéru a rozmixujeme. Snížíme teplotu trouby, vymažeme zapékací mísu máslem a v míse tvoříme vrstvy z lasagní, bažantí směsi a bešamelové omáčky. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka. Posypeme sýrem a zapékáme 30 minut.
-
5
Podáváme horké.