Koule ze srnčího masa
Suroviny
- 100 g Pomeranče
- 15 g Cukr moučkový
- 450 g Srnčí mleté maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 91 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 222.8 mg
- Vláknina 6792 mg
- Vitamín A 6792 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.
-
3
Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.
-
4
V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.
-
5
Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.