Pečení ježdíci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Ježdík
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 37.5 mg
  • Vláknina 952.8 mg
  • Vitamín A 952.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté ježdíky osolíme, opepříme a poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí. Necháme chvíli uležet.

  • 2

    Potom ježdíky obalíme v hladké mouce a spolu s cibulí urovnáme do pekáčku nebo do zapékací mísy. Navrch položíme vločky másla.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu