Salát ze šunky a artyčoků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 275 g Artyčoky
  • 25 g Olivy černé
  • 40 g Šunka parmská
  • 25 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 551.2 mg
  • Vláknina 10564.2 mg
  • Vitamín A 10564.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme okapat srdíčka artyčoků a poté je rozkrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Na 8 dílů pokrájíme rajčata. Sušená rajčata pokrájíme na proužky. Šunku též pokrájíme na proužky a dáme vše do mísy společně s rozpůlenými olivami.

  • 2

    Pár listů bazalky uschováme v celku, ostatní roztrháme na malé kousky a přidáme do mísy.

  • 3

    Do skleničky se šroubovacím uzávěrem dáme olej, česnek, hořčici, vinný ocet, sůl, pepř a med. Skleničkou třeseme, aby se vše promíchalo.

  • 4

    Salát přelijeme zálivkou a promícháme. Podáváme ozdobené s několika lístky bazalky.

Komentáře k receptu