Sýrová omáčka ke klobáse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 47 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 438.6 mg
- Draslík 226.5 mg
- Vláknina 3056.5 mg
- Vitamín A 3056.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 637.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
6 vajec uvaříme natvrdo, vaříme je 8-10 minut. Oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Tvrdý sýr nastrouháme. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 4 dl studeného mléka, jíšku rozšleháme dohladka a pomalu vaříme asi 3 minuty. Pak přimícháme sýr, bílý pepř, pomalu vaříme další 2-4 minuty a za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Nakonec přimícháme petrželku s vejci a omáčku odstavíme z plotny.
-
3
Mezitím si v druhé pánvi opečeme dozlatova pikantní klobásy.
-
4
Klobásy dáme na talíře, vedle klobásy nalijeme sýrovou omáčku a podáváme s bílým chlebem.