Vafle s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 24 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 344.6 mg
- Vláknina 4615 mg
- Vitamín A 4615 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr, prášek do pečiva, přidáme máslo, vejce, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto na vafle.
-
2
Vaflovač potřeme tukem a postupně z těsta pečeme křupavé vafle.
-
3
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, zakápneme likérem, posypeme lžící vanilkového cukru a necháme odležet.
-
4
Vafle rozdělíme na talířky, obložíme plátky jablek, pokapeme nálevem z jablek a ozdobíme šlehačkou.