Salát se salámem a olivami
Suroviny
- 75 g Salám měkký
- 50 g Olivy černé
- 225 g Těstoviny Conchiglie
- 2 g Oregano sušené
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.5 ks Citronová šťáva
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 6 g
- Sodík 459 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 11.1 mg
- Draslík 76.5 mg
- Vláknina 4373.8 mg
- Vitamín A 4373.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v hrnci s vroucí osolenou vodou.
-
2
Zatímco se těstoviny vaří, připravíme si zálivku. Do mísy dáme olej, cukr, citrónovou šťávu, hořčici, oregano, utřený česnek a sůl s pepřem. Vše ušleháme metlou.
-
3
Uvařené těstoviny slijeme, přidáme do mísy se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout, občas promícháme.
-
4
Když jsou těstoviny studené, přisypeme k nim podélně rozčtvrcené černé olivy bez pecky, měkký salám nakrájený na menší kousky, červenou cibuli též pokrájenou na drobné kousky. Nakonec přimícháme lístky čerstvé bazalky. Vše znovu důkladně promícháme. Dle potřeby dochutíme a ihned podáváme.