Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Mouka pohanková
  • 20 g Droždí
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 160 g Kuřecí maso uzené
  • 75 g Majonéza
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 hrst Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.58 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 74.4 mg
  • Draslík 434.3 mg
  • Vláknina 3686 mg
  • Vitamín A 3686 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Nakonec přidáme rozetřený stroužek česneku. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.

  • 2

    Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Polovinu vykynutého těsta rozprostřeme na tukem vymazanou středně velkou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme z obou stran dozlatova. Totéž učiníme s druhou polovinou těsta a placky necháme zchladnout.

  • 3

    Smícháme 75 g majonézy se 2 lžičkami najemno nastrouhané kůry z biocitronu a touto směsí potřeme jednu placku a posypeme ji tenkými plátky z jedné malé bulvy fenyklu, 2 hrstmi bazalkových lístků, 160 g pokrájeného uzeného kuřecího masa a 2 lžícemi nasekané pažitky. Přiklopíme druhou plackou a rozkrájíme na dílky.

Komentáře k receptu