Salát s kukuřicí a tuňákem
Suroviny
- 175 g Tuňák v oleji
- 175 g Těstoviny Conchiglie
- 75 g Pečené papriky nakládané
- 175 g Kukuřice sladká v nálevu
- 10 ml Med včelí
- 15 ml Balsamico ocet
- 5 ml Hořčice Dijonská
- 5 ml Ocet vinný červený
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 5 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 7.9 mg
- Draslík 134 mg
- Vláknina 2513.8 mg
- Vitamín A 2513.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a vychladnout.
-
2
Zhotovíme zálivku. Smícháme olej s oběma druhy octa. Přidáme hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem a znovu promícháme.
-
3
Zálivku smícháme s těstovinami a rozdrceným tuňákem. Poté přimícháme kukuřici, nakládané pečené papriky nakrájené na drobné kousky a znovu promícháme. Přimícháme polovinu množství pokrájené bazalky, ochutnáme, popřípadě znovu dochutíme. Salát servírujeme vychlazený, navrch nasypeme zbývající bazalku.