Noky z ovesných vloček s tvarohem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 200 g Tvaroh tvrdý
  • 350 g Ovesné vločky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1156 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 193 mg
  • Draslík 653 mg
  • Vláknina 20375 mg
  • Vitamín A 20375 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme ovesné vločky s moukou, vejci, solí a vodou, vypracujeme tuhé těsto, z kterého namočenou lžící vykrajujeme noky. Vaříme asi 5 minut v mírně vroucí, osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na mísu. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným tvarohem, který promícháme s hrozinkami.

Komentáře k receptu