Vepřové na ostružinách a jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 175 g Ostružiny
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Jablka
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Víno růžové
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 688.9 mg
  • Vláknina 9558 mg
  • Vitamín A 9558 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.

  • 2

    Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.

Komentáře k receptu