Vepřové s ratatouille omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 103.5 mg
  • Draslík 913.1 mg
  • Vláknina 4658.3 mg
  • Vitamín A 4658.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme. Cuketu nakrájíme na kolečka a žampiony rozpůlíme. Vše dáme do pánve, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř, cukr a drobně posekané bylinky. Vše přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání dusíme 20 minut.

  • 2

    Předehřejeme gril. Z masa odřízneme tučné části, nakrájíme řízky, solíme a opepříme po obou stranách a potřeme olejem. Řízky opékáme 5 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 7 minut.

  • 3

    Řízky dáme okapat a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu