Telecí játra smažená na tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 125 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.56 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 438.5 mg
  • Draslík 451.7 mg
  • Vláknina 3074 mg
  • Vitamín A 3074 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.

  • 2

    Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.

  • 3

    Podáváme ozdobené tymiánem.

Komentáře k receptu