Ovesné lívanečky s jogurtem a skořicí
Suroviny
- 150 g Mouka polohrubá
- 100 g Ovesné vločky
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 5 dl Mléko plnotučné
- 0.02 dl Olej slunečnicový
- 2.5 dl Jogurt bílý choceňský smetanový
- 0.5 balení Droždí sušené
- 1 balení Cukr skořicový
- 3 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 17 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 230 mg
- Vláknina 10035.2 mg
- Vitamín A 10035.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 788.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promyté ovesné vločky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut nabobtnat.
-
2
K vločkám přidáme žloutky, med, polohrubou mouku, sušené droždí, nastrouhanou kůru z omytého citronu, špetku soli a skořici. Těsto promícháme a necháme 20-30 minut kynout. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a ten nakonec opatrně zamícháme do vykynutého těsta.
-
3
V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme, pohybem pánve trochu těsto rozlijeme a pečeme malé lívanečky z obou stran dozlatova.
-
4
Na upečené lívanečky ozdobně nastříkáme bílý jogurt, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.