Ovesné lívanečky s jogurtem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 100 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 2.5 dl Jogurt bílý choceňský smetanový
  • 0.5 balení Droždí sušené
  • 1 balení Cukr skořicový
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 135.2 mg
  • Draslík 230 mg
  • Vláknina 10035.2 mg
  • Vitamín A 10035.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 788.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promyté ovesné vločky dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut nabobtnat.

  • 2

    K vločkám přidáme žloutky, med, polohrubou mouku, sušené droždí, nastrouhanou kůru z omytého citronu, špetku soli a skořici. Těsto promícháme a necháme 20-30 minut kynout. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a ten nakonec opatrně zamícháme do vykynutého těsta.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, nalijeme, pohybem pánve trochu těsto rozlijeme a pečeme malé lívanečky z obou stran dozlatova.

  • 4

    Na upečené lívanečky ozdobně nastříkáme bílý jogurt, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu