Palačinky s lilkem
Suroviny
- 300 g Lilek
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 150 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 25 g Zázvor celý
- 15 g Pažitka
- 80 g Cibulka jarní
- 3 g Chilli koření mleté
- 15 g Koření pěti vůní
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 130 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 10 ml Omáčka sójová
- 130 ml Voda pitná
- 50 ml Kečup ostrý
- 8 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 22 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 494.2 mg
- Draslík 526.4 mg
- Vláknina 7478 mg
- Vitamín A 7478 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme také na kostičky, jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zázvor nastrouháme nahrubo, pažitku posekáme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme všechnu zeleninu, přidáme koření pěti vůní, chilli koření, zakápneme sojovou omáčkou, podusíme asi 5 minut.
-
3
Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, vodu, přidáme vejce, sůl, promícháme a vyšleháme hladké těsto na palačinky.
-
4
V jiné pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm smažíme z těsta palačinky dozlatova. Svineme je do kornoutku, naplníme dušenou zeleninou, pokapeme kečupem a ještě teplé podáváme.