Beskydské jehněčí kotlety s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sůl
  • 250 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 40 g Celer bulvový
  • 80 g Česnek
  • 19 g Pepř 4 barev
  • 10 g Citronová kůra
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 250 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6.5 dl Vývar jehněčí
  • 1.5 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Saturejka
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1328 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 3566 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 298.1 mg
  • Draslík 1746.6 mg
  • Vláknina 15535.4 mg
  • Vitamín A 15535.4 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme marinádu. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na 2 lžicích olivového oleje zprudka orestujeme, vyklopíme i s omastkem do mísy, přidáme k němu 4 lžíce olivového oleje, pepř 4 barev, nastrouhanou citronovou kůru, nastrouhaný parmezán, mrkev s celerem, omyté čerstvé bylinky drobně pokrájené (petrželku, saturejku, šalvěj) a nakonec přisypeme strouhanku. Směs dobře promícháme.

  • 2

    Jehněčí kotlety s kostí omyjeme, osušíme, posolíme je a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Kotlety potřeme marinádou a necháme 1 hodinu odležet.

  • 3

    Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na plech s rozpáleným olejem. Na cibuli položíme potřené kotlety a pečeme v troubě 10 minut při 200°C. Pak kotlety otočíme a podlijeme masovým vývarem. Pečeme dalších 15-20 minut při teplotě 180°C.

Komentáře k receptu