Jehněčí s limetkovými listy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 175 g Rajčata Cherry
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 6 ks Kafirové listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 dl Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Cukr palmový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 823 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 90.4 mg
  • Draslík 1959.8 mg
  • Vláknina 65563.8 mg
  • Vitamín A 65563.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1086.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme. Ve velké woku předehřejeme olej a osmahneme na něm rozetřený česnek, citronovou trávu, pokrájenou šalotku, limetkové listy, palmový cukr, tamarindovou pastu a chilli.

  • 2

    Maso pokrájíme na nudličky, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Do woku přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Stáhneme plamen a necháme povařit 20 minut. Přidáme přepůlená rajčátka a koriandr a povaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu