Jehněčí na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 90.1 mg
  • Draslík 354.9 mg
  • Vláknina 5159.5 mg
  • Vitamín A 5159.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1069.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky pokrájíme maso a dáme do skleněné mísy. V jiné míse smícháme sójovou omáčku, omáčku hoisin, česnek, zázvor a směs nalijeme na maso a promícháme.

  • 2

    Necháme marinovat 20 minut.

  • 3

    Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme maso. Přidáme pokrájenou cibuli a fenykl a smažíme 2 minuty. Vmícháme vodu, přikryjeme pokličkou a povaříme 3 minuty.

  • 4

    Do pánvičky dáme pokrájenou chilli papričku, rýžový vinný ocet, třtinový cukr, podzemnicový olej a sezamový olej. Povaříme vše 4 minuty, vznikne nám omáčka.

  • 5

    Maso dáme na servírovací mísu, zalijeme lehce omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu