Směs masa a zeleniny pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 300 g Květák
  • 100 g Pórek
  • 200 g Uzená vepřová krkovička
  • 300 g Vepřová kýta
  • 100 g Klobása ostravská
  • 700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 1037.1 mg
  • Vláknina 12139 mg
  • Vitamín A 12139 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a oloupané brambory nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, očištěnou zeleninu na kousky, pórek na kolečka, květák rozebereme na malé růžičky. Všechny suroviny smícháme s olejem.

  • 2

    Pekáč vymažeme sádlem, rozprostřeme v něm směs, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě. Poté poklici odložíme, směs promícháme a dopečeme.

Komentáře k receptu