Jehněčí po římsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 50 g Olivy černé
  • 120 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 6 ks Ančovička - filety
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 146 mg
  • Draslík 827.3 mg
  • Vláknina 1760.5 mg
  • Vitamín A 1760.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo a olej ve velké pánvi, přidáme pokrájené jehněčí maso a smažíme, dokud nezhnědne po všech stranách cca 5 minut.

  • 2

    Rozmělníme v hmoždíři na hladkou pastu tymián, česnek a ančovičky. K masu přilijeme do pánve víno a zeleninový vývar. Vmícháme cukr a směs z hmoždíře. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 40 minut, dokud není maso měkké. Na posledních 10 minut sundáme pokličku. Do omáčky přidáme olivy a zamícháme.

  • 3

    Podáváme teplé, ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu