Pikantní hovězí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 225 g Hovězí maso zadní
  • 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 kávová lžička Badyán
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 171.2 mg
  • Vláknina 3023.3 mg
  • Vitamín A 3023.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme na talíř. V misce smícháme rozetřený česnek, 1 lžíci sójové omáčky a badyán. Nudličky přelijeme směsí z misky a promícháme, aby se směsí pokryly. Talíř přikryjeme a necháme marinovat hodinu v lednici.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vyndáme je a necháme okapat. Do woku přidáme hovězí nudličky i s marinádou a smažíme za stálého míchání. Dáme zpět jarní cibulky a přidáme sherry, chilli omáčku, sójovou omáčku a 2/3 vody.

  • 3

    Smícháme solamyl se zbytkem vody a směs vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu