Pikantní hovězí
Suroviny
- 225 g Hovězí maso zadní
- 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Badyán
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 6 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 171.2 mg
- Vláknina 3023.3 mg
- Vitamín A 3023.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a dáme na talíř. V misce smícháme rozetřený česnek, 1 lžíci sójové omáčky a badyán. Nudličky přelijeme směsí z misky a promícháme, aby se směsí pokryly. Talíř přikryjeme a necháme marinovat hodinu v lednici.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme pokrájené jarní cibulky. Vyndáme je a necháme okapat. Do woku přidáme hovězí nudličky i s marinádou a smažíme za stálého míchání. Dáme zpět jarní cibulky a přidáme sherry, chilli omáčku, sójovou omáčku a 2/3 vody.
-
3
Smícháme solamyl se zbytkem vody a směs vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Podáváme teplé.