Crumpety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 180 ml Voda pitná
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 37.9 mg
  • Vláknina 4550.3 mg
  • Vitamín A 4550.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme oba druhy mouky s droždím, vlažným mlékem a 175 ml vody. Ušleháme hladké těsto. Necháme je 2 hodiny stát, těsto vykyne a začne znovu klesat. Potom přidáme sůl, jedlou sodu a 2 lžíce vlažné vody. Vše znovu prošleháme a necháme 5 minut odpočinout.

  • 2

    Lívanečník potřeme olejem, rozehřejeme a nalijeme do něj vždy asi 1cm vysokou vrstvu těsta. Crumpety smažíme asi 10 minut, aby stačily ztuhnout a vytvořit na povrchu dírky jako lívance. Obrátíme a pečeme ještě 2 minuty dozlatova.

  • 3

    Podáváme teplé, ozdobené oříškem másla.

Komentáře k receptu