Hovězí na fazolkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Fazolky blanšírované
  • 25 g Ořechy Kešu
  • 450 g Hovězí maso zadní
  • 25 g Bambusové výhonky konzervované
  • 4 kávová lžička Voda pitná
  • 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 2 kávová lžička Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 119.1 mg
  • Vláknina 1634.8 mg
  • Vitamín A 1634.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme lžičku solamylu, lžíci sójové omáčky a podzemnicový olej a máme marinádu.

  • 2

    Hovězí maso pokrájíme na kousky, dáme do skleněné mísy a přelijeme maso marinádou, přikryjeme a necháme 30 minut v lednici marinovat.

  • 3

    V předehřátém woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, fazolky, pokrájenou cibuli, kešu oříšky a bambusové výhonky a smažíme 3 minuty.

  • 4

    Maso vyndáme z marinády, přidáme do woku a smažíme 4 minuty. V misce smícháme sójovou omáčku, rýžové víno a hovězí vývar. V další misce smícháme solamyl s vodou a přidáme do směsi se sójovou omáčkou, vínem a vývarem.

  • 5

    Směs vlijeme do woku a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nezhoustne. Chvilinku povaříme, osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu