Maso hovězí na tamarindu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 125 g Tamarind
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Kari listy
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 108.8 mg
  • Draslík 390.5 mg
  • Vláknina 6956.4 mg
  • Vitamín A 6956.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tamarind necháme přes noc ve vodě. Procedíme a tekutinu uschováme. Tamarind, cukr, strouhaný zázvor, česnek, rajčatový protlak, sůl a pokrájenou cibuli vložíme do mixéru a rozmixujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme semínka černé hořčice a přikryjeme pánev. Když semínka přestanou skákat, přidáme koriandr, kmín, nakrájenou chilli papričku, listy kari a smažíme, dokud všechno koření nezmění barvu. Přidáme pokrájené hovězí maso a smažíme, dokud maso nezhnědne.

  • 3

    Přidáme pokrájenou červenou papriku, garam masalu, směs s tamarindem a uschovanou tekutinu a podusíme 25 minut.

  • 4

    Podáváme teplé, ozdobené čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu