Falešný ovar z hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1469 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 810.3 mg
- Vláknina 3735 mg
- Vitamín A 3735 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pravé hříbky očistíme, omyjeme a větší rozkrojíme. Malé plodnice, pokud jsme si jisti, že nejsou červavé, necháme vcelku. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do misky.
-
2
V hrnci uvaříme z 1 litru vody hovězí bujon z kostky. Když se vaří přibližně 3-4 minuty, vložíme do něj houby, ztlumíme teplotu a vaříme je přesně 25 minut. Pak je vyjmeme sítem, rozdělíme na talíře, polijeme horkým rozpuštěným máslem.
-
3
"Ovarové" hříbky podáváme s křenem a tmavým chlebem.