Hovězí vařené na mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Tuk
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pastinák
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 ks Tuřín
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 1.75 kg Hovězí kýta
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 774 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 268 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 173.1 mg
  • Draslík 1184.1 mg
  • Vláknina 20487.8 mg
  • Vitamín A 20487.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve dáme pokrájené hovězí maso na plátky, přidáme rozčtvrcené cibule, bobkové listy, hřebíčky, skořici, cukr, vodu, aby pokryla maso. Přivedeme vše do varu, odebereme z povrchu pěnu, zakryjeme pokličkou a vaříme 1 hodinu.

  • 2

    Přidáme pokrájenou mrkev, tuřín, pórek, pastinák, přikryjeme pokličkou a vaříme 90 minut, dokud není maso měkké.

  • 3

    Poté odebereme 3 dl vývaru z pánve, smícháme tuk s moukou a vmícháme do vývaru. Uvedeme do varu, přidáme sůl, hořčici, pepř a podáváme omáčku k hovězímu masu.

Komentáře k receptu