Karbanátky ze zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 12 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 292.3 mg
- Vláknina 9178.5 mg
- Vitamín A 9178.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, rozkrojíme na díly a uvaříme v mléce doměkka. Cibulku nadrobno osmažíme na sádle, nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Uvařené zelí a rohlíky rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, muškátový oříšek, 2 vejce, sůl, pepř a prohněteme. Na pomoučněném vále vytvoříme z hmoty karbanátky, které namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
-
2
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.