Kuřecí prsa se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 25 g Zázvor celý
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 3 g Šafrán
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 869.1 mg
  • Vláknina 1250.3 mg
  • Vitamín A 1250.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hmoždíře dáme kardamom, šafrán a nakrájený zázvor, dohladka je utřeme. V misce promícháme s citronovou šťávou, koriandrem a skořicí.

  • 2

    Prsa dáme do mělké misky, zalijeme marinádou a několikrát je obrátíme, aby se stejnoměrně pokryla. Zakryjeme a necháme 20 minut v chladničce marinovat.

  • 3

    Do pekáče nalijeme olej. Osolená kuřecí prsíčka v oleji několikrát obrátíme a kůží nahoru je klademe na pekáč. Pečeme 20-25 minut

  • 4

    v předehřáté troubě při 190 °C.

  • 5

    Maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Pekáč položíme na sporák, přilijeme smetanu a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí, omáčku prohřejeme.

  • 6

    Omáčku rozdělíme na 6 talířů, na ni vložíme porce kuřete, posypeme nasekanou petrželí a servírujeme.

Komentáře k receptu