Telecí medailónky přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1000 g Telecí kýta
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 386.4 mg
  • Vláknina 94.5 mg
  • Vitamín A 94.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu opláchneme a ukrojíme přes vlákno 3 nebo 5 menších plátků (medailónků). Okraje nařízneme, maso mírně naklepeme a ztvarujeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

  • 2

    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.

  • 3

    Nakonec šťávu zjemníme máslem a medailónky v ní krátce prohřejeme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu