Portorikánské kuře

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 1200 g Kuře
  • 3 g Skořice mletá
  • 100 g Cibulka jarní
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Chilli paprička zelená
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 856.6 mg
  • Vláknina 7350 mg
  • Vitamín A 7350 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme rumovou pastu: dohladka rozmixujeme limetkovou šťávu, rum, olej, sojovou omáčku, kolečka chilli papričky, česnek a koření, tymián, sůl a pepř.

  • 2

    Kuře naporcujeme a potřeme hotovou pastou, necháme 30 minut marinovat v chladničce.

  • 3

    Kuře položíme na zahradní gril nebo 10 cm pod nahřátý kuchyňský gril. Grilujeme asi 10 minut, až začne vytékat čirá šťáva.

Komentáře k receptu