Treska v papilotě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Zázvor celý
  • 50 g Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Treska aljašská
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 106 mg
  • Draslík 1067.8 mg
  • Vláknina 907.5 mg
  • Vitamín A 907.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečící papír nastříháme na čtyři obdélníky velikosti 30 x 37 cm. Rozpustíme 30 g másla, pomastíme jím papírové obdélníky a 2 plechy na pečení.

  • 2

    Na jednu polovinu každého obdélníku položíme porci ryby. Rybu pokryjeme strouhaným zázvorem, nakrájenou cibulí, drceným česnekem a pomastíme zbylým máslem. Smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr a zálivkou rybu pokropíme. Prázdnou polovinu papíru přehneme přes rybu, na okrajích uděláme záhyby a špičky papíru složíme.

  • 3

    Připravené balíčky položíme na pomaštěné plechy a 8-10 minut pečeme v předehřáté troubě při 230 °C, až papír zhnědne a balíčky se nadýchnou.

  • 4

    Papírové balíčky přemístíme na jednotlivé vyhřáté talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu