Sýrovo-houbové placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 219.4 mg
  • Draslík 454.4 mg
  • Vláknina 4020.1 mg
  • Vitamín A 4020.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 93.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi si na rozpáleném másle podusíme cibuli, pak k ní přidáme houby, osolíme je, opepříme a dusíme do doby, dokud se z nich neodpaří voda.

  • 3

    Rohlíky nebo žemle pokrájíme, dáme do misky, zalijeme smetanou a mlékem. Pečivo rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, strouhanku a nahrubo nastrouhaný parmezán. Pak přidáme houby s cibulí a vše smícháme v husté těsto.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, vkládáme ho do rozpáleného tuku, tvarujeme malé placičky a opékáme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu