Rejnok v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Listové těsto
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 3 g Šafrán
  • 800 g Rejnok křídlo
  • 150 ml Vývar rybí
  • 4 plátek Citrony
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 794 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 146.4 mg
  • Vláknina 5881 mg
  • Vitamín A 5881 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky síly zápalky.

  • 2

    Zeleninu dáme do hrnce, přilijeme víno, vývar, citronovou šťávu a přidáme šafrán.

  • 3

    Přivedeme k varu a nepřikryté vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Listové těsto rozdělíme na osm čtverců o straně 25 cm, zbytky uschováme. Jeden čtverec potřeme rozehřátým máslem, na něj položíme druhý a také jej potřeme máslem. Vytvoříme taštičky tak, že doprostřed čtverce dáme zeleninu a na ni položíme filet ryby, obě strany přehneme přes náplň a vytvoříme balíček. Postup opakujeme, až připravíme 4 balíčky.

  • 5

    Balíčky položíme na plech a 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, až jsou dozlatova propečené a křupavé. Ozdobíme je plátky citronu, snítkami kopru a servírujeme.

Komentáře k receptu