Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Salát ledový
- 100 g Salát hlávkový
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Cukr třtinový
- 200 g Vepřové maso pečené
- 20 g Pažitka
- 4 krajíc Chléb Pita
- 20 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej olivový
- 50 ml Brusinková omáčka
- 50 ml Jablečná omáčka
- 20 ml Balsamico ocet
- 2 ks Rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 216.1 mg
- Vláknina 3851.5 mg
- Vitamín A 3851.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy dáme nakrájené saláty, pažitku a rajčata. Vše pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme.
-
2
Do hrnce nalijeme brusinkovou a jablečnou omáčku, balsamikový ocet a třtinový cukr, mírně osolíme a opepříme. Směs zvolna vaříme 5 minut a poté necháme vychladnout.
-
3
Předem upečené maso rozkrájíme, rozložíme na placky, přelijeme omáčkou a přidáme salátovou směs.
-
4
Zavineme a podáváme.