Pečený chřest s tymiánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Chřest zelený
  • 0.56 kávová lžička Olej olivový
  • 0.2 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 68.8 mg
  • Vláknina 363.5 mg
  • Vitamín A 363.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200°C. Chřest oloupeme, opláchneme a odkrájíme tvrdé konce, které můžeme dále zužitkovat. Chřest narovnáme do pekáčku, posypeme sušeným tymiánem, osolíme a opepříme. K okořeněnému chřestu přidáme na kousky nakrájené stroužky česneku.

  • 2

    Vše pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě zhruba 20 minut. Po 10 minutách chřest otočíme.

Komentáře k receptu