Jehněčí hřbet s bylinkovou čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí hřbet
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 999.5 mg
  • Vláknina 5545.3 mg
  • Vitamín A 5545.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, omyté a osušené bylinky nasekáme.

  • 2

    Olivový olej smícháme s česnekem a nasekanými bylinkami. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme bylinkovou směsí. Zabalíme do fólie a necháme asi 8 hodin v chladničce.

  • 3

    Maso vyjmeme z marinády a bylinky odstraníme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje z marinády a maso na něm po všech stranách zprudka opékáme asi 5 minut. Vyjmeme do zapékací mísy, osolíme, opepříme a v silně vyhřáté troubě pečeme 15 minut.

  • 4

    Přidáme omytá a osušená rajčata a na každé položíme lžičku bylinek z marinády. Pečeme dalších 10 minut. Zbylé bylinky rozdělíme na maso a ve vypnuté troubě necháme 10 minut táhnout.

  • 5

    Jehněčí hřbet podáváme s pečenými rajčaty.

Komentáře k receptu