Rejnok s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rejnok křídlo
  • 30 g Olivy černé
  • 40 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar rybí
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Citrony
  • 10 stroužek Česnek
  • 2.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 671.1 mg
  • Vláknina 25417.5 mg
  • Vitamín A 25417.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme zapékací mísu a dáme do ní 1 polévkovou lžíci oleje, přidáme stroužky česneku a asi 10 minut pečeme v předehřáté troubě při 190°C, až změknou.

  • 2

    Vkládáme do mísy kolečka citronu, na ně česnek a porce ryby. Zalijeme zbylým olejem, posypeme kořením, přilijeme víno a vývar. Na 15 minut vrátíme do trouby.

  • 3

    Vložíme artyčoky, olivy, rajčata a necháme v troubě ještě 5 minut prohřát.

  • 4

    Ryby a zeleninu přemístíme na talíř, plátky citronu odstraníme. Udržujeme teplé.

  • 5

    Výpek slijeme do malého hrnce a asi 8 minut vaříme, aby zbylo 125 ml. Přilijeme citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme a rybu tekutinou polijeme. Ozdobíme citronem, tymiánem a servírujeme.

Komentáře k receptu